צלי בשר ברוטב פטריות

ארוחת בשר משובחת בפחות מ- 20 דקות. מנה איכותית ממש כמו במסעדה.

צלי בשר ברוטב פטריות
רכיבים למתכון צלי בשר ברוטב פטריות
600 גרם נתח של פילה בקר
טימין טרי קצוץ דק
רוזמרין טרי קצוץ דק
מרווה טריה קצוצה דק  
מלח גס
שמן זית
 
לרוטב פטריות:
2 בצלים סגולים פרוסים
15 פטריות פרוסות דק
1 כף גדושה קמח
1 כוס יין אדום
מלח  ופלפל גרוס
שמן זית
אופן הכנת מתכון צלי בשר ברוטב פטריות
משמנים את נתח הבשר ומגלגלים בתערובת עשבי התיבול והתבלינים. חותכים לחצי לאורכו של נתח הבשר. מכניסים למחבת טפלון בחום גבוה. מזליפים עוד מעט שמן זית מעל, מטגנים עד להשחמה של כל הצדדים, כשמוכן להוציא לצלחת, מכסים בנייר כסף ובמגבת למנוחה קלה.
הכנת הרוטב:
באותה מחבת, מוסיפים עוד שמן זית ומטגנים את הבצלים והפטריות עד להזהבה קלה. מערבבים פנימה כף של קמח ולאחר מכן יין אדום מערבבים ומצמצמים את הרוטב עד התאדות היין. מוסיפים את ציר העוף והתבלינים ומצמצמים מעט.
 
להגשה:
פורסים את נתחי הפילה לפרוסות של כ-1 סנטימטר ומסדרים על צלחת הגשה.מוזגים את הרוטב ומגישים לצד תפוחי אדמה צלויים.

 

קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf