עוף עם פטריות ויין לבן

מנת עוף מקסימה לאירוח ולחגים. מגישים עם אורז וסלט ירוק.

מתכון עוף עם פטריות ויין לבן
רכיבים למתכון עוף עם פטריות ויין לבן

6 כרעיים של עוף מופרדות
4 כפות שמן זית
4 כפות קמח/ קמח תופח לפסח
2 בצלים פרוסים
4 גזרים פרוסים
2 קופסאות פטריות טריות פרוסות (מסוג שמפיניון, יער, חורש)
מלח, פלפל גרוס
4 כוסות יין לבן יבש

אופן הכנת מתכון עוף עם פטריות ויין לבן

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. בתבנית (שניתן גם להכניס לתנור), מחממים שמן, מקמחים את חלקי העוף ומזהיבים בתבנית מכל הצדדים. מוציאים את כל חלקי העוף לצלחת. מוסיפים לסיר עוד 2 כפות שמן זית, פלפל גרוס, גזר ובצל ומזהיבים קלות. מוסיפים לתבנית את הפטריות ומערבבים. מחזירים  לתבנית את חלקי העוף, ממליחים ומוסיפים את היין. מביאים לרתיחה, מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור לשעה עד שעה וחצי.

קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf