אגסים בוודקה וניל –שי-לי ליפא

מתכון לאגסים שהושקו ביין לבן, סירופ מתוק, וודקה ומקלות וניל. מתוך התוכנית "הבית של שי-לי " ששודרה בתאריך  20/12/2012.

אגסים בוודקה וניל –שי-לי ליפא
רכיבים למתכון אגסים בוודקה וניל –שי-לי ליפא
חומרים ל-10 אגסים:
10 אגסים בינוניים, קלופים
(משאירים את הגבעול)
1 בקבוק (750 מ"ל) יין לבן, חצי יבש
3 כוסות (720 מ"ל) מים מסוננים
1 כוס ליצוף
1 בקבוק (ליטר) וודקה
2 מקלות וניל, חצויים לשניים
אופן הכנת מתכון אגסים בוודקה וניל –שי-לי ליפא

1. מבשלים את האגסים: מחממים בסיר יין לבן, מים וליצוף ומביאים לסף רתיחה.
2. מוסיפים אגסים, מקפידים שיהיו מכוסים בנוזל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים ללא כיסוי 20-15 דקות, עד שהאגסים רכים אך עדיין מוצקים.
3. מכינים את האגסים בוודקה: מסננים את האגסים היטב ומעבירים לצנצנת.
4.מוסיפים מקלות וניל, יוצקים את הוודקה וסוגרים. האגסים יהיו מוכנים לאחר 3 ימים ויישמרו כחודש.

 

לצפייה בסרטון מתוך התוכנית- מתכון אגסים בוודקה וניל –שי-לי ליפא

 

קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf