לביבות ריקוטה טעימות היכולות בקלות להחליף פנקייקים. מתוך התוכנית "הבית של שי-לי " ששודרה בתאריך 24/12/12 בערוץ 2.

רכיבים למתכון לביבות ריקוטה ושיבולת שועל- שי לי ליפא
החומרים ל- 10 לביבות:
1 קופסה (250 גרם) גבינת ריקוטה 5%
½ כוס קוואקר
¼ כוס קמח תופח
¼ כוס ליצוף- ממתיק טבעי ובריא
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל אמיתית
קליפה מגוררת דק מ- ½ תפוז
1 קופסה (250 גרם) גבינת ריקוטה 5%
½ כוס קוואקר
¼ כוס קמח תופח
¼ כוס ליצוף- ממתיק טבעי ובריא
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל אמיתית
קליפה מגוררת דק מ- ½ תפוז
לטיגון:
תרסיס שמן קנולה
תרסיס שמן קנולה
להגשה:
ליצוף- ממתיק טבעי ובריא
פירות שאוהבים (רימונים, אננס, ענבים, תותים)
ליצוף- ממתיק טבעי ובריא
פירות שאוהבים (רימונים, אננס, ענבים, תותים)
אופן הכנת מתכון לביבות ריקוטה ושיבולת שועל- שי לי ליפא
1. מרסקים במעבד מזון עם להב פלסטיק את חומרי הלביבות, עד לקבלת תערובת במרקם אחיד (התערובת לא חלקה). משהים כ- 5 דקות, כדי שהבלילה תסמיך מעט ותתייצב.
2. מחממים מחבת טפלון על אש נמוכה- בינונית. משמנים במעט תרסיס שמן.
3. מניחים במחבת כף גדושה מהתערובת לכל לביבה (מניחים כפות בהתאם לגודל המחבת). מטגנים כ-3 דקות עד שהלביבה זהובה בצידה התחתון. הופכים ומטגנים עוד כ- 2 דקות.
4. מגישים חם עם "ליצוף" ופירות שאוהבים.
לצפייה בסרטון מתוך התוכנית- לביבות ריקוטה ושיבולת שועל- שי לי ליפא