פופקורן מתוק – שי לי ליפא

פופקורן מתוק עם שבבי צ'ילי חריף. מתוך התוכנית "הבית של שי לי" ששודרה בתאריך 02/01/2013 בערוץ 2.

פופקורן מתוק – שי לי ליפא
רכיבים למתכון פופקורן מתוק – שי לי ליפא

החומרים ל-4-2 מנות:
100 גרם גרעיני תירס
1 כף שמן קנולה
75 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
75 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
¼ כוס ליצוף – ממתיק טבעי ובריא
¼ כפית מלח
½ כפית שבבי צ'ילי (לא חובה)

אופן הכנת מתכון פופקורן מתוק – שי לי ליפא

שמים את גרעיני התירס בסיר עם מכסה. מוסיפים כף שמן ומלח ומניחים על אש בינונית. סוגרים את הסיר ומחכים עד שנפסיק לשמוע את רעשי התפוצצות הגרעינים. מדי פעם מנערים את הסיר. ניתן גם להכין שקית פופקורן במיקרוגל- ללא מלח.

לציפוי:

ממיסים בסיר קטן, שוקולד, חמאה וליצוף עד שמתקבל רוטב חלק. מורידים מהאש, מערבבים ומוסיפים את שבבי הצ'ילי. מעבירים את הפופקורן המוכן לקערה גדולה, שופכים מעל את ציפוי השוקולד ומערבבים עם שתי כפות. מעבירים את הפופקורן לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
בתנור מחומם ל 120 מעלות מייבשים את הפופקורן מספר דקות ומגישים מייד.

 

לצפייה בסרטון מתוך התוכנית- פופקורן מתוק – שי לי ליפא

קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf