חזה עוף בטרגון

מתכון צרפתי נפלא העושה שימוש כפול בצמח הטרגון הידוע בסגולותיו להקלה בכאבי בטן ובעיות במערכת העיכול.

מתכון חזה עוף בטרגון
רכיבים למתכון חזה עוף בטרגון

4 כפות שמן זית
4 יחידות בצל ירוק קצוץ
½ כפית טרגון יבש
2 חזות עוף (לא לדפוק ולשטח)
¼ כוס וורמוט / יין לבן יבש/ קוניאק
מלח ופלפל שחור גרוס – לפי הטעם
½ כוס טרגון טרי קצוץ
1 שמנת צמחית

אופן הכנת מתכון חזה עוף בטרגון

בסיר סוטאז' לחמם שמן, להוסיף בצל ירוק וטרגון יבש. לאחר טיגון קל מכניסים את חזות העוף עד הזהבה . הופכים גם לצד השני. מוסיפים וורמוט ואת הטרגון הטרי ומזהיבים מעט את חזה העוף מהצד השני. מוציאים את חזות העוף מהסוטאז' ומוסיפים שמנת צמחית ומעט טרגון קצוץ מערבבים וממשיכים לבשל עוד כ- 5 דקות להסמכת הרוטב. כדאי להגיש עם שעועית ירוקה.

 

קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf