לזניה מקסיקנית

לזניה צבעונית ועשירה בטעמים. מקסיקו על שלל טעמיה הרבים. מתכון פשוט וקל הכנה.

מתכון לזניה מקסיקנית
רכיבים לזניה מקסיקנית

3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
1 פלפל אדום קצוץ
2 פלפלי צ'ילי קצוצים
1 שן שום כתושה
מלח
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1 קופסת עגבניות חתוכות (800 גרם)
1 כוס מים
1 כף קטשופ
1 קופסת שעועית שחורה
1 קופסת תירס מסוננת מנוזלים
250 גרם צ'דר מגוררת
חבילת טורטיות

 

אופן הכנת מתכון לזניה מקסיקנית

מטגנים במעט שמן זית את הבצל, פלפל אדום, פלפל צ'ילי, שום, מלח ומפזרים כוסברה.
מכינים רוטב מהעגבניות, מים וקטשופ ומאחדים בין התערובות. בקערה נפרדת מערבבים את התירס, השעועית שחורה ו-2/3 מגבינת הצ'דר. בכלי חסין אש מניחים 1/3 מרוטב העגבניות ומעל להניח 2-3 טורטיות, מעל מניחים שכבה של 1/3 מתערובת התירס. ממשיכים להניח שכבות. שכבה אחרונה רוטב ומעל לפזר שארית הצ'דר המגורד אופים 30 דקות בחום 200 מעלות.

 

קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf