מאפה אספרגוס איטלקי

מאפה פריך מבצק עלים וירקות. המאפה קל הכנה וממלא את הבית בריח משכר.

מתכון מאפה אספרגוס איטלקי
רכיבים למתכון מאפה אספרגוס איטלקי

½ חבילה בצק עלים מופשר
1 חבילת אספרגוס טרי דק
1 שמנת מתוקה
1 ביצה
3 כפות פרמז'ן מגוררת
מעט אגוז מוסקט
מלח ופלפל שחור טחון- לפי הטעם

אופן הכנת מתכון מאפה אספרגוס איטלקי

מחממים תנור ל-170 מעלות.
בתבנית עגולה (רצוי תבנית לפאי) מניחים שכבה של בצק ומהדקים גם את דפנות התבנית. אופים כ- 10 דקות ומוציאים את התבנית מן התנור. כותמים את החלק התחתון של האספרגוס ומשאירים את החלק הרך יותר. בסיר מבשלים את האספרגוס במים עם מעט מלח כ- 10 דקות ומסננים. מצננים מעט את האספרגוס ומסדרים על הבצק. בקערה מערבבים את השמנת, הביצה, גבינת הפרמז'ן, אגוז מוסקט, מלח ופלפל. יוצקים את תערובת הגבינות על האספרגוס בצורה אחידה. אופים כ- 15 דקות נוספות.

 

קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf