מאפה ברוקולי איטלקי

מאפה פריך מבצק עלים וירקות. המאפה קל הכנה וממלא את הבית בניחוח משכר.

מתכון מאפה ברוקולי איטלקי
רכיבים למתכון מאפה ברוקולי איטלקי

½ חבילה בצק עלים מופשר
2 כוסות פרחי ברוקולי
½ שמנת מתוקה
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
150 גבינה בולגרית מפוררת
מעט אגוז מוסקט
מלח, פלפל שחור טחון- לפי הטעם.

 

אופן הכנת מתכון מאפה ברוקולי איטלקי

מחממים תנור ל- 170 מעלות. בתבנית עגולה (רצוי תבנית לפאי) מניחים שכבה של בצק ומהדקים גם את דפנות התבנית. בסיר מבשלים את הברוקולי במים עם מעט מלח כ-10 דקות ומסננים. מצננים מעט את פרחי הברוקולי ומסדרים על הבצק. בקערה מערבבים את השמנת, הגבינות, אגוז מוסקט, מלח ופלפל. יוצקים את תערובת הגבינות על הברוקולי בצורה אחידה אופים כ- 15 דקות נוספות.

קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf