פנקוטה ללא סוכר

קינוח איטלקי קלאסי. פנקוטה היא קינוח קל הכנה, מהיר וממכר.

מתכון פנקוטה ללא סוכר
רכיבים למתכון פנקוטה ללא סוכר

1 ליטר שמנת מתוקה
14 גרם ג'לטין
½ כוס ליצוף/ ליצוף ברי
1 מקל וניל
¼ כוס ליצוף- להגשה

 

אופן הכנת מתכון פנקוטה ללא סוכר

ממיסים את הג'לטין בחצי כוס מהשמנת מתוקה. בסיר מניחים את שאר השמנת והליצוף, חוצים בסכין חד את מקל הווניל לאורכו, מגרדים את גרעיני הווניל ומכניסים לסיר עם השמנת. מביאים לרתיחה ומורידים מהאש. מוסיפים, תוך כדי ערבוב, את הג'לטין המומס בשמנת. מעבירים לכלי הגשה אישיים ומקררים עד שמתקשה (כ- 6 שעות). מוציאים מהמקרר ומשחררים בעדינות עם סכין את הפנקוטה לכלי הגשה. מזלפים מעל ליצוף/ ליצוף ברי ומגישים.

קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf