מרק פירות אדומים עם סורבה תותים- אהרוני

אהרוני מכין קינוח מרענן בצבע אדום משגע - מרק תותים ופטל בניחוח עדין של וניל ולימון. מגישים עם סורבה תות ועלי נענע.  מהתוכנית " אהרוני מבשל" ששודרה בתאריך 28.12.12  בערוץ 10.

מרק פירות אדומים עם סורבה תותים- אהרוני
רכיבים למתכון מרק פירות אדומים עם סורבה תותים

קופסת תותים
קופסת פטל אדום
בקבוק יין מבעבע (קאווה למשל)
2 מקלות וניל חתוכים לאורכן
כף ג'ינג'ר קצוץ

קליפת לימון שלמה
1/3 כוס ליצוף ברי- ממתיק טבעי ובריא

להגשה:
סורבה תות או פירות יער
מעט עלי נענע

אופן הכנת מתכון מרק פירות אדומים עם סורבה תותים

מבשלים את היין, ביחד עם הסוכר או הדבש, קליפת לימון, וניל וג'ינג'ר.
מוסיפים 1/3 חבילת תותים (את הפחות יפים), חצויים לחצי ומבשלים 10 דקות.
את שאר התותים חוצים גם הם לחצאים. מכבים את האש, מוסיפים את שאר התותים שנחצו והפטל (משאירים מעט מהם כדי להוסיף כשהמרק קר). מקררים את המרק היטב.
מוסיפים את התותים והפטל שנשארו.
מגישים עם חצי מקל וניל (אלה שהתבשלו בתוך המרק), סורבה תות או פירות יער ועלי נענע.

קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf