סלט ירוק עם נתחי פורל מזוגגים בחרדל וליצוף- אהרוני

ישראל אהרוני מכין מנה ראשונה נפלאה, שכיף להגיש לאורחים, סלט של עלים ירוקים ותפוחים עם נתחי פורל צלויים במחבת ומזוגגים ברוטב משגע. מהתוכנית " אהרוני מבשל" ששודרה בתאריך 16.8.2013  בערוץ 10.

סלט ירוק עם נתחי פורל מזוגגים בחרדל וליצוף- אהרוני
רכיבים למתכון סלט ירוק עם נתחי פורל מזוגגים בחרדל וליצוף

פילטים משני דגי פורל ורוד, "דגי הדן"
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל

לרוטב:
1 כף גדושה חרדל
2 כפות ליצוף
3 כפות מיץ לימון
1 כף סויה
1 כף טימין
3 כפות שמן זית
מלח, פלפל

לסלט:
עלים ירוקים (ריג'לה, ראשד, גרגיר)
2 תפוחים ירוקים פרוסים

אופן הכנת מתכון סלט ירוק עם נתחי פורל מזוגגים בחרדל וליצוף

הדגים: מחממים את שמן הזית במחבת רחבה. חותכים את הפלטים לנתחים באורך 3 ס"מ.
ממליחים ומפלפלים את הדגים וצורבים אותם במחבת קלות, משני הצדדים.
הרוטב: מערבבים בקערה את החרדל, הליצוף, מיץ הלימון, הסויה והטימין.
יוצקים למחבת כמחצית מכמות הרוטב. מוסיפים לשאר הרוטב 3 כפות שמן זית, מלח ופלפל.
שמים בקערה את העלים הירוקים והתפוחים, יוצקים מעל את רוטב הוויניגרט ומערבבים בעדינות.
מוסיפים לסלט את הדגים ומגישים.

קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf