פירות יבשים ביין אדום ותבלינים- אהרוני

אהרוני מכין קינוח עשיר של פירות יבשים ביין אדום ותבלינים שניתן להגיש חם או קר, תלוי בעונה.
מהתוכנית " אהרוני מבשל" ששודרה בתאריך 22.3.13 בערוץ 10.

פירות יבשים ביין אדום ותבלינים- אהרוני
רכיבים למתכון פירות יבשים ביין אדום ותבלינים- אהרוני

12 תאנים מיובשות
12 משמשים מיובשים
12 שזיפים מיובשים
חצי כוס צימוקים, בהירים או כהים
בקבוק יין אדום יבש
3-4 כפות ליצוף מבית טבעוני
1-2 מקלות קינמון
2 מקלות וניל, חצויים לאורכם
סרט קליפה מלימון אחד
מיץ מלימון אחד

אופן הכנת מתכון פירות יבשים ביין אדום ותבלינים- אהרוני

שופכים את היין וכל התבלינים לסיר ומביאים לרתיחה.
מכניסים לסיר את הפירות היבשים ומביאים שוב לרתיחה.
מבשלים על להבה נמוכה 30-45 דקות, או עד שהפירות מתרככים.
נותנים למנה להצטנן מעט ואז מחלקים למנות אישיות בכוסות הגשה
ניתן להגיש את הקינוח קר עם כדור גלידה או סורבה לכל כוס.

קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf