ארטישוק ירושלמי צלוי

ארטישוק ירושלמי צלוי, מתכון נפלא ופשוט עם ירק בריא העשיר מאוד בסיבים תזונתיים.
ארטישוק ירושלמי הוא ירק ממשפחת ירקות השורש ועל כן הינו מאוד מומלץ מבחינה בריאותית.
מתכון ארטישוק ירושלמי צלוי
רכיבים למתכון ארטישוק ירושלמי צלוי
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף
 4כפות שמן זית
 3כפות מיץ לימון
מלח, פלפל שחור
אופן הכנת מתכון ארטישוק ירושלמי צלוי
בתבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים את הארטישוק הירושלמי, מזליפים מעל את שמן הזית וזורים מלח ופלפל שחור. אופים כ-30 דק' בחום בינוני. כשהארטישוק רך מעט (לא יותר מדי על מנת לא לאבד את הערך התזונתי של הירק) מוציאים ומזליפים מעל שמן זית ומיץ לימון.

 

קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf