ארטישוק משומר בשמן זית

מתכון פשוט וקל, ניחוח איטלקי משכר, מתכון איטלקי יוקרתי הנמכר באיטליה בצנצנות קטנות וכפריות.
מתכון ארטישוק משומר בשמן זית
רכיבים למתכון ארטישוק משומר בשמן זית
8 ארטישוקים צעירים ביותר
3 כפות חומץ בן יין
4 שיני שום, חתוכות לפרוסות
½ בקבוק שמן זית
אופן הכנת מתכון ארטישוק משומר בשמן זית
מנקים את הארטישוקים, מסלקים את העלים הקשים וקוטמים את קצותיהם של שאר העלים, עד אשר נשארים העלים הרכים בלבד וחלקו הרך של הגבעול. מבשלים את הארטישוקים עם הגבעולים, במים עם חומץ ומלח עד שהגבעולים מתחילים להתרכך. מוציאים מהסיר ומניחים לארטישוקים להתייבש. חותכים כל ארטישוק לאורכו ל-4 חלקים. תולשים את ה"שערות" שבפנים ונזהרים לא לפרק את הארטישוק. מניחים את הארטישוקים בתוך צנצנת ביחד עם שיני השום הפרוסות. שופכים מעל את שמן הזית עד שהארטישוקים מכוסים לגמרי. שומרים במקרר ל - 24 שעות לפחות ומגישים בלי לחמם.
קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf