בטטות ברוטב חרדל

שילוב של שמנת וחרדל ברוטב גורם לנו לקבל בטטות טעימות ונימוחות. תוספת מצויינת לדגים.
מתכון בטטות ברוטב חרדל
רכיבים למתכון בטטות ברוטב חרדל
6 בטטות קטנות, כמספר הסועדים
½ מיכל שמנת מתוקה
2 כפות חרדל
מעט שמן זית
מלח ופלפל שחור
אופן הכנת מתכון בטטות ברוטב חרדל
שוטפים היטב את הבטטות וחותכים אותן לפרוסות בעובי כ-3 מ"מ כל אחת. חותכים את הפרוסות רק עד כ-80% מעובי הבטטה ולא מפרידים אותן לחלוטין. מזליפים על כל בטטה מעט שמן זית ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לשעה לפחות, או עד שהבטטות מתרככות. מרתיחים את השמנת, מוסיפים את החרדל, מלח ופלפל ומערבבים עד שהחרדל נמס לחלוטין. יוצקים את הרוטב על הבטטות המוכנות ומניחים בצלחת ליד נתח העגל ביין.

 

קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf