בצלים סגולים צלויים

תוספת קלה להכנה, מנה צבעונית המתאימה גם כתוספת לבשרים וגם לארוחת גבינות ויין.
מתכון בצלים סגולים צלויים
רכיבים למתכון בצלים סגולים צלויים
12 בצלים סגולים קטנים קלופים
2 כפיות אורגנו יבש
4 כפות שמן זית
12 זיתים שחורים
עלים מ- 4 גבעולי אורגנו טרי
מלח ים
 
לארוחה חלבית ניתן להוסיף מעל: 250 גבינת פטה מפוררת.
אופן הכנת מתכון בצלים סגולים צלויים
מעמידים את הבצלים המקולפים בצפיפות בקדירה. מפזרים מעל אורגנו יבש, מוסיפים את מחצית השמן ומתבלים בנדיבות. מכסים וצולים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, כ- 45-60 דקות. מסירים את המכסה ומוסיפים את הזיתים וכמה עלי אורגנו טריים. מטפטפים את שמן הזית הנותר ומחזירים לתנור ל- 5 דקות. מגישים עם שאר עלי האורגנו.
קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf