בקר ברוטב עגבניות

מנה מזינה וטעימה, בקר ברוטב עגבניות עשיר וירקות.
מתכון בקר ברוטב עגבניות
רכיבים למתכון בקר ברוטב עגבניות
750 גרם קוביות בקר לקדירה
1 כף שמן
1 כפית מלח
1 קופסת עגבניות מרוסקות
5 תפו"א בינוניים קלופים חתוכים לקוביות בגודל בינוני
2 גבעולי רוזמרין טרי
שמן זית
ליטר וחצי כוסות מים רותחים
2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
3 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן הכנת מתכון בקר ברוטב עגבניות
טוחנים את העגבניות הקלופות שבקופסה במעבד מזון. מחממים כף שמן בסיר לחום גבוה, מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב עד לקבלת השחמה קלה מכל הצדדים. מתבלים את קוביות הבשר במלח. מערבבים קלות ומוסיפים את העגבניות ו- ½ ליטר מים רותחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה בסיר גלוי ללא מכסה. מטגנים את קוביות תפו"א בשמן הזית עד להזהבה יפה ומוסיפים לתבשיל. מוסיפים את הרוזמרין לתבשיל וממשיכים לבשל כשעה ורבע נוספות. מכבים, מוסיפים את השום והפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים מעט.
קטגוריות מתכונים
Tivoni Lizuf