מרק נפלא ועשיר בברזל.

רכיבים למתכון מרק תרד
1 ק"ג תרד טרי, שטוף ומנוקה
4 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 כף קמח
5 כוסות מרק עוף או ציר ירקות צח
מלח ופלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
½ כוס גרגירי תירס טחונים גס
אופן הכנת מתכון מרק תרד
מבשלים את התרד במי מלח כ-3 דק'. מסננים ומרסקים במעבד מזון. בסיר גדול, מטגנים קלות בשמן הזית בצל ושום עד להזהבה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, מוסיפים את התרד, ציר עוף, מלח, פלפל ואגוז מוסקט, מבשלים כחצי שעה, מתקנים תיבול ומוסיפים את גרגירי התירס הטחונים. מגישים חם עם אורז או פסטה.