ישראל אהרוני בתוכנית המוקדשת למטבח יהדות מזרח אירופה, מכין מרק פירות, מבושל עם יין מבעבע מתוק, וניל ולימון. קינוח שאפשר להגיש קר או חם. שודר בתאריך 21/06/2013 בערוץ 10.

רכיבים למתכון קומפוט אגסים ושזיפים- אהרוני
אופן הכנת מתכון קומפוט אגסים ושזיפים- אהרוני
שמים בסיר את כל המרכיבים למעט הפירות ומביאים לרתיחה.
חותכים את האגסים לאורכם לשני חלקים ומוציאים את הליבה עם החרצנים.
חותכים כל פלח לרוחבו ל-3 חלקים שווים.
מכניסים את האגסים והשזיפים אל הסיר הרותח ומערבבים.
מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.
כדי לבדוק אם הפירות מוכנים נועצים סכין ובודקים אם הפירות רכים מספקים, אך לא רכים מדי.
מכבים את האש ומניחים למרק להתקרר.
מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
מעבירים לקעריות הגשה. בחורף אפשר גם להגיש חם.