מתכון שפורסם בעיתון קטיפה, במגזין האוכל לשבועות מתאריך 29.5.14. עוגת גבינה עם תחתית בצק במלית גבינה אפויה ומעל ציפוי קצפת וריבת אוכמניות. עוגה גבינה נפלאה, נימוחה בפה, לשוחרי הבריאות הרוצים משהו טעים אך לא עם סוכר, וגם למי שלא יכול לאכול סוכר ורוצה ליהנות מעוגת גבינה טעימה בשבועות מבלי להרגיש את ההבדל בטעם!
ליצוף נותנת את התשובה: טעים, מתוק, ובריא!

לושי את כל חומרי הבצק לבצק רך שטחי בתבנית מכוסה בנייר אפיה משומן קלות ואפי בתבנית עגולה בגודל קוטר 26, בתנור שחומם ל-180 מע"צ במשך 10 דקות או עד הזהבה. הוציאי וצנני מעט.
בקערה אחת הקציפי חלבונים. בקערה נפרדת הקציפי יחד חלמונים, גבינה, שמנת, ליצוף, פודינג, קמח ותמצית וניל לתערובת חלקה. ערבבי בתנועות עטיפה את קציפת החלבונים בתערובת הגבינה.
שטחי על הבצק האפוי ואפי בחום 160 מעלות במשך כ-1 שעה.
שימי בתחתית התנור תבנית מלאה במים במהלך האפיה.
השאירי את העוגה לצנון בתוך התנור.
הקציפי את השמנת עד לקציפה יציבה. הוסיפי את הפודינג והליצוף, בחשי בכף בעדינות. מרחי על העוגה לאחר קירור מוחלט.
צנני שוב במקרר וזלפי מעל את ריבת האוכמניות.