
מתכונים צמחוניים הם מתכונים שאינם מכילים מזון מן החי. הצמחונים נמנעים מאכילת מזון מן החי (עוף, הודו, בשר) מסיבות אידיאולוגיות או אחרות.
מה אוכלים במקום בשר? כדי לספק לגוף את כל אבות המזון וחומצות האמינו החיוניות, כדאי להחליף את מנת החלבונים הבשרית בחלופה אחרת כגון: דגים, קטניות, סויה, טופו, ביצים ומוצרי חלב, אגוזים, שקדים ועוד.
מחקרים מצאו כי יש יתרונות בריאותיים רבים לצריכה מוגברת של ירקות ופירות: מכיוון שהם מכילים רכיבים אנטי-סרטניים כמו ביתא-קרוטן, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון.